Szabadlábon, de mégsem szabadon: az azeri kormány nem tudja elhallgattatni Kadidzsa Iszmajilovát

khadija

Az azerbajdzsáni oknyomozó újságíró azzal kezdte a brüsszeli képviselőkkel folytatott konferenciát, hogy elnézést kért bakui szomszédjaitól a miatta kikapcsolt internet és áram miatt.

 

 

Kadidzsa Iszmajilovát az Európai Parlament emberi jogi visszaélésekről szóló panelbeszélgetésére hívták meg, mivel azonban az újságíró nem hagyhatja el az országot – korábbi, 17 hónapos börtönbüntetését követő szabadlábra helyezésének ez volt az egyik feltétele –, a Skype-hívás maradt az egyetlen lehetősége.

Iszmajilova az azeri elnök, Ilham Alijev és családjának hirtelen vagyongyarapodásáról írt, korrupciós botrányokhoz kötve őket. Támogatói biztosak abban, hogy az újságíró 2014. decemberi letartóztatásának ez a valódi oka.

Alijev elnök február 6-án érkezett Brüsszelbe, hogy az EU és Azerbajdzsán közötti új, együttműködési megállapodásról tárgyaljon. Annak tudatában, hogy Azerbajdzsán nem az emberi jogok legnagyobb tisztelője, parlamenti képviselők egy erről szóló eseményt szerveztek az azeri elnök látogatásával egyidőben, amelyről a delegáció is tudomást szerzett.

Nagyjából húsz perccel Iszmajilova videó-konferenciájának kezdete előtt megszűnt nála az internetkapcsolat. Öt perccel később, az egész környéken lekapcsolták az áramot.

A Szabadeurópa Rádió (RFE/RL) egykori műsorvezetője és az OCCRP senior oknyomozója az ablakon kinézve két, parabolaantennával felszerelt terepjárót látott a ház közelében parkolni. Telefonján ráadásul két helyi mobilszolgáltató is gátolta a vételt.

A kormányzati zaklatáshoz szokott Iszmajilova nyugodtan taxiba szállt, és elindult internetet keresni a városban. „A városban csámborogtam” – mondta a tíz perces panelbeszélgetésen, miután végre sikerült felkapcsolódnia. A taxival egy közeli benzinkútnál parkolt le, még mielőtt átmentek volna egy alagúton. Amint félrehúzódtak, állítása szerint öt autó vette körül őket: három rendőrautó és két teljesen átlagos, amelyben civil ruhások ültek.

Miközben Iszmajilova zárta a beszédét, a sofőr kiszállt az autóból, hogy rendezze az ügyet a hatóságokkal. Az újságíró összesen egy kérdésre tudott válaszolni, mielőtt végleg megszakadt a kapcsolat. Egy rendőr ült a taxi sofőrülésébe, és közölte az újságíróval, hogy az autót el kell szállítania az egyik megőrzőpontra. Az újságíró munkatársa épp a környéken járt, a rendőrök pedig megengedték Iszmajilovának, hogy átüljön a másik kocsiba. Hamarosan a telefonján is visszaállt a szolgáltatás.

Iszmajilova elárulta az OCCRP-nek, hogy próbált nagyon odafigyelni a beszédére az egész atrocitás alatt, mivel szerinte fontos, hogy eljuttassa az üzenetét az Európai Parlamentnek. „A kormányzat törekvése, hogy megakadályozzon [az üzenet átadásában] bizonyítja, hogy ez valóban fontos” – mondta. A panelbeszélgetés egyik résztvevője, Kati Piri magyar származású holland EP-képviselő szerint az Iszmajilovával történtek „mutatják, hogy mennyire elnyomó is az Alijev-rezsim.”

Amikor 2016-ban Azerbajdzsán szabadon engedett tizenhét jogvédőt, újságírót és politikai aktivistát – köztük Iszmajilovát is –, az Európai Parlamentben remélték, hogy a gesztus annak jele, hogy az azeri kormány hamarosan enyhít a civil társadalom szorításán. Piri szerint azonban „most azt látni, hogy az elnyomás csak még rosszabb lett.” Letartóztatásakor Iszmajilovát azzal gyanúsították, hogy öngyilkosságra bíztatott egy férfit, majd később nagymértékű hűtlen kezeléssel, sikkasztással, adóelkerüléssel és hatalommal való visszaéléssel is megvádolták. Az újságírót 2015 szeptemberében hét és fél éves börtönbüntetésre ítélték, de a folyamatos nemzetközi nyomást követően végül hét hónap után szabadon engedték. „Iszmajilova letartóztatása nem más, mint egy ügyesen megszervezett megfélemlítés, amely egy nagyobb terv része. Ennek célja az, hogy elnémítsa a szabad és kritikus hangot” – mondta még akkor  Dunja Mijatović, az OSCE Sajtószabadság képviselője.

Egy közös levélben hetvenhat emberi jogi szervezet sürgette az EU-s tisztviselőket, hogy a fontos találkozót használják fel arra, hogy rábírják Azerbajdzsánt biztos és tartós emberi jogi reformokra. „Azzal, hogy elmélyítik a kapcsolatot egy kormánnyal anélkül, hogy biztosítanák a fenntartható emberi jogi fejlődést, azt az üzenetet közvetítik, hogy az EU-t nem aggasztják ezek a problémák” – áll a levélben.

Miközben Iszmajilova internetre vadászott Baku-szerte, Alijev elnök éppen kezet rázott az Európai Tanács elnökével, Donald Tuskkal. „Azerbajdzsán energiabiztonsági és diverzifikálás szempontjából fontos Európának” – mondta Tusk a találkozót követően. Mindkét fél számára kiemelt fontosságú az úgynevezett Déli Gázcsatorna, tehát annak a gázvezetéknek a véglegesítése, amely Azerbajdzsánból jön Európába. A vezetékkel Európa kevésbé függene az orosz gáztól. Tusk hozzátette, hogy a találkozó alatt kihangsúlyozta az emberi jogi problémák fontosságát is, beleértve a szólásszabadságot. „Az EU hiszi, hogy egy nyílt társadalom a legjobb garancia a hosszútávú stabilitáshoz és gyarapodáshoz” – mondta. „Bízunk benne, hogy továbbra is partnerként dolgozhatunk ezeken az ügyeken.”

Az Azerbajdzsáni Civil Társadalom Munkacsoport 2016 októberében közzétett listája szerint, az országban még mindig kilencvennégy aktivista tölti jogtalan börtönbüntetését. A Human Rights Watch dél-kaukázusi igazgatója, Girogi Gogia szerint fontos, hogy a megújított azeri kapcsolatokat felhasználják a politikai foglyok szabadon engedésének érdekében. „A kapcsolat javulása nem mehet az emberi jogok számlájára” – mondta. Ugyan az Európai Parlamenté az utolsó szó joga bármely egyezménnyel kapcsolatban, Piri szerint őket a megbeszélések február 7-i indulása óta kihagyták az egyeztetésekből. „Nem világos, hogy a tárgyalásokat hogyan fogja az EU arra használni, hogy javítsa a jogi helyzetet” – nyilatkozta Gogia az OCCRP-nek. „És azért ezt muszáj tisztázni.”

Az eredeti cikk 2017. február 10-én jelent meg Released But Not Free: Azerbaijan’s Government Fails to Silence Khadija Ismayilova címmel jelent meg az OCCRP honlapján. Szerző: Karina Sedrofszki. Fordította: Katona Fruzsina

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Kereszturi József

  A mi barátunk Alijev. Remélem a mi Miniszterelnökünk megvédi a csúnya EU-tól!!!

 • login futása

  Magyarország területén élő összes fideszes fontosnak tartotta, hogy ott legyen a Békemeneten + lengyelek + erdélyiek. De legyünk nagyvonalúak, és vegyük azt, hogy 10 fideszesből csak egy ment el. Az 600 ezer, maximum 1 millió ember. Messze nem kétharmada a 8 millió szavazónak.

  • Nagy György

   A választások is ilyenek. A legutóbbi választáson 61% volt a részvétel, ennek 44%-át szerezték meg. Márpedig 8 millió 61%-ának 44%-a inkább csak egyharmad körül van. Egy program nélküli, vitára ki nem álló, országot leépítő párttól ez is szép teljesítmény. Ha elhinném, hogy a nép szavazata bármit is számít, még a végén bizakodnék, hogy akár változhat is valami…

   • Hegyi Zerge

    kb ennyi idióta van MO.-n akihez ha bemegy a tolvaj és viszi az ezüsteszcájgot akkor megállítja és odaadja neki a megtakarított pénzét is ” Hé TolvajÚr ezt még itthagyta!”

   • Zoltán Cziráky

    Százalékok nem pontosak, hiszen ez könnyen ellenőrizhető. 2014 – Nemzeti Választási Iroda!

    • trollolo3

     Teljesen mindegy, a fidesz kevesebb szavazattal nyert 2014-ben, mint 2010-ben es megis ketharmadot tudtak alakitani az altaluk elcsalt valasztasi rendszer alapjan. Nem hagyjuk, hogy harmadjara is egy bolsevik fideszes kisebbseg uljon a magyarok nyakara!

     • Kalocsai József

      Tudod mit ? Nem kívánom neked, hogy a mostani ellenzék nyerjen, s üljön a nyakadra, mert akkor veled együtt mi is ráb@sznánk. Utána, 4 év múlva az ilyen “gyenge felfogásúakkal” kéne nekünk összefogni ahhoz, hogy visszajöjjön a még élhető rendszer.

     • trollolo3

      A mostani ellenzék visszaépítené a demokráciatikus alapokat, így sokkal jobban járnánk velük, mint az illiberális Orbán-pasi rezsimmel

    • budai

     Valóban nem pontosak: 61,24% a részvétel és ebből 43,55% szavazott a Fideszre. Az a szavazásra jogosultak 26,67%-a. Ezzel sikerült 66,83%-nyi parlamenti mandátumot szerezni.
     Egész jól ki tudták találni maguknak ezt a választási rendszert!

     • Kalocsai József

      Milyen ügyesen tudsz ferdíteni. Mi az hogy maguknak ? Ha a szavazatok aránya éppen az ellenzék javára fordult volna, s ők kapták volna a fityisz elért százalékait, akkor gondolod, hogy nem az agyhalottak kormányozhattak volna ? Bizonyos mondataidat, amit ide leírsz, szerintem jobban át kéne gondolni, hogy ne nézzenek téged is fogyatékosnak, vagy éppen uszítónak.

     • budai

      Még akár igazad is lehetne, ha előtte nem alakították volna át úgy a körzeteket, hogy a legtöbb körzetben biztos legyen a győzelmük.

 • Magenta

  Ha saját megmozdulás, ott mindig “százezrek” vannak, az egyes ellenzéki tüntetéseken pedig a képeken, videókon látható hatalmas tömeg is csak pár ezer ember – szerintük.
  Csak a szokásos hazudozás, nincs itt semmi látnivaló…

 • Krottendorf

  Hát nincs más hátra, mint április 8-án megszámolni a szavazatokat, hátha az elég pontos képet ad majd a pártszimpátiákról.

  • Ne tudd ki!

   Én már beneveztem a számlálásba a DK delegáltjaként. Sajnos se az orbán, se a Soros nem fizeti, igaz, legalább ebédet és kávét azt adnak nehogy éhen haljunk, vagy elaludjunk. Viktorka nem bírná sokáig az izgalmat, ezért serkenteni kell a számlálást!

 • Oszkar Kovacs

  Mert nem Soros szállította repülővel.

 • meszaroslorinc@onbox.hu

  https://www.mapchecking.com/ én ennek a segítségével néztem meg, és szinte pontosan ugyanennyi jött ki.
  Ajánlom ezt az oldalt: https://www.poynter.org/news/online-tool-makes-checking-crowd-sizes-easier Ez pont ezzel a témával foglalkozik.

 • Éva Konok

  Volt,hogy azt mondták valamelyik rendezvényükre a Kossuth téren,hogy 2 millión voltak.Úgyhogy én nem hiszem el sose amit állítanak!Bár a tény az,hogy sajnos tényleg sokan voltak.Bár most egy kicsit megnyugodtam,hogy azért jóval kevesebben!

  • Csilla Katona

   Ne reménykedjen Éva. Ott voltam, nagyon sokan voltunk. Valóban több százezren.

   • Péter Mód

    Szerintem volt az 2 milliàrd is. Legalább!

    • Ne tudd ki!

     Nem azt tárgyaljuk, hogy mennyibe került nekünk ez a békemenet, ezért ez az információ nem ide való!

   • Hegyi Zerge

    akkor nem kell idegeskedni 😀 vagy de? 😀 😀 annyian voltak mint a nyűvek….remélem úgy is érnek véget

   • Szabina Zoltán

    Kedves Csilla, maga viszont reménykedjen…de nagyon, hogy az a “több százezer” el is menjen szavazni április 8.-án….és, hogy az imádott fidesze egyáltalán elérje a parlamenti küszöböt…

    • Erdei Zoltán

     Vagy legalább a buszokat elérje… :)

    • cserhati remete

     Ha az âltala becsült létszám tízszerese szavaz a Fideszre, akkor sem lesznek elegen.

    • Mihály Nagy

     Elég lesz nekik, ha az a “több százezer”, aki a Kossuth téren volt elmegy a fideszre szavazni … 😀
     /Lehet, hogy ott volt az országból az összes fideszes? – De jó lenne, ha a többi embernek tényleg megjött volna az esze … :) /

   • Mária

    Mi az, hogy több százezren? Hol állt az a több százezer?

   • János Hunyadi

    Milyen módszerrel számolt?

   • fikusz

    😀😀😀

   • Kerekes Gabriella

    A Kossuth térre és a környező mellékutcák nyitott részére összesen nem fér el százezernyi ember. Jól ismerem a környéket, ott nőttem fel.

    • login futása

     Ahonnan Csilla érkezett, egy focicsapat már tömegnek számít.

    • Kalocsai József

     Most nem fér el, mert a mosásban összement a tér és a környék, viszont 2006-ban, mikor a ti médiátok, a HVG számolta ki hogy mennyien férnek el, akkor 520 ezret írtak. Tehát 12 év alatt a tizedére zsugorodott a hely. Hogy van ez, saját magatokkal is ellentétbe kerültök ? Hamár olyan jól ismered a környéket. Olvassad a HVG-t. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

   • pireza

    Kedves Csilla, egyenként megszámolt mindenkit? Csak mert ott, a tömeg közepén, elég nehéz megbecsülni. Legfeljebb annyit lát, hogy “sokan” vannak. A légi felvétel viszont nem hazudik.

   • Mukibacsi

    Hiába mondod, akik itt kommentelnek azok egyike se volt ott. Csak az imádott médiájuknak hisznek. :) Én is ott voltam, senki nem fizetett érte, tehát ez is baromság, de ezt te és én, és mindenki, aki ott volt pontosan tudja.:)

    • https://www.youtube.com/watch?v=0nVlwL9nn-A MKKP – Szavazz a győztesre !

     Jaja, azok a kurva tenyek meg a szemet logika, hogy a rohadt libsik altal kitalalt matematikarol ne is beszeljunk :(
     20 millio magyar volt ott, en lattam!

    • Kalocsai József

     Annak se hisznek. Ezek saját magukkal is ellentétbe kerülnek. Az ő médiájuk, a HVG számításának sem hisznek. Nincs olyan akinek hinnének, csak szajkózzák a hülyeségeket, amit még maguknak sem hisznek el. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

   • David

    Kedves Csilla!

    Kétkedve hiszem, hogy több százezren lettek volna. De még ha így is volt… Nem egy nagy teljesítmény, ha az emberek már nem maguktól mennek, hanem oda kell vinni őket.

   • budai

    Biztosan sokan voltak. De azt tudta, hogy a lengyelek nem szavazhatnak? 😀

 • Rubeola

  Én ott voltam 2002-ben és akkor nagyon sokkal többen voltak, az Alkotmány utca végig tele volt, a Bajcsiig. A Kossuth tér is egészen tele volt mindkét oldalon egészen a rakpartig illetve az Igazságügyi minisztérium előtti rész is, a Falk Miksa és a Balassi utca majdnem a Jászaiig. Szintén tele volt a Nagy Imre tér, és a Nádor utca. Akkor volt több százezres tömeg, a mostani ennek töredéke. Bár így is kétséget kizáróan sokan voltak. Azt is érdemes megemlíteni, hogy akkor nem volt szervezett buszoztatás. Nagyságrendileg most 800-1000 busz érkezett a határon túlról és vidékről, ez átlagosan 40 fővel számolva mintegy 30000-40000 ezere ember. Tehát Budapestről és az agglomerációból nem sokan érkeztek, maximum 20 ezer ember. A szerző becsélese szerintem közel áll a valósághoz. 60 legfeljebb 70 ezer emberről lehetett szó.

  • László Kerekes

   Ne hazudj!
   Kibaszott hazugok vagytok, de miért magatokkal szemben?

   • login futása

    Ezek a fideszes érvek mindig csodálattal töltenek el.

    • Zᴇᴍᴇʟʏɪ

     Ugye? A Pripjaty mocsara sem sugároz annyira, mint a fidióta “értelme”. 😀

   • __r__

    Soros Soros Soros!

   • Tüske Zsófia

    maga meg kettyós, hogy képtelen megkülönböztetni a kettőt egymástól.

   • Rubeola

    Miben hazudtam? Csak azt írtam le, amit 2002-ben láttam többed magammal. De redelkezésre állna a képek, vissza is lehet nézni.

  • Én

   Majdnem teljesen egyetértek, kivéve a 2002-es buszoztatással. Az akkor is volt, csak nem ennyire szervezetten, illetve az egész tömeg arányához képest még jobban elenyésző. Egyébként több százezer akkor sem volt, inkább 150, max.200 (akkor is kiszámolták a területre), ami persze hatalmas szám ekkora országban.

  • Tüske Zsófia

   az a helyzet, hogy tíz ilyen is sok, szégyen az egész országra nézve

 • Tibor Borda

  Békemenetre már csak a hülyék és orbi megszállottak mennek

  • Kerekes Gabriella

   Meg aki baksisért elmegy oda.

  • Dr. lugoss bela

   Meg a szerencsétlen közmunkások, akiknek busszal kellet feljönniük, különben ugrik a minimál bér.

  • https://www.youtube.com/watch?v=0nVlwL9nn-A MKKP – Szavazz a győztesre !

   Nana. En tavaly is, iden is teljesen jol szorakoztam rajta.

   • Tibor Borda

    Erre csak annyit hogy korábban még videón is láttam miként a roma ember azzal dicsekedett hogy Ő orbán szemináriumokra jár ;hozzátéve hogy felesége elvált a gyerekek állami-gondozásba kerültek ,csak mert Ő is csak szórakozni ment !!!!!!!

 • tanárúr

  A szerző nagyon precízen számol. ( 2,5 ember/ m2). Vagyis két lábra álltak és felegyenesedtek. Ezek, szerencsétlenek a világukat sem tudták. 😀

 • halálosztó PzKpfw Maus

  majd a szavazáskor ott leszünk faszkalap.
  ti meg elkotródtok végre végleg.

  • login futása

   menjetek is, tegyetek bizonyságot a butaságotokról, hogy egy tolvaj seggét nyaljátok.

  • cserhati remete

   Ki? Hova?

   • Dr. lugoss bela

    Azt mondja, hogy a szavazáskor faszkalapként lesznek ott. Mit nem lehet ezen érteni? :)

   • Tüske Zsófia

    vissza a házsongárdi temetőbe

 • Zsolt Balogh

  A szlovák szagértő újabb okoskodása:)
  Akkor tegyük mellé a netadós képeket ott állítólag 50e ember volt

 • Schlage Franz
  • Laszics

   Persze, hogy könnyebb összeszámolni!. Itt nem mozognak, hanem ülnek (Hihi)

  • Sebaj, Tóbiás!

   Origo, mint forrás??? Ne viccelj már! Normális ember azt az oldalt nem nyitja meg!

   • Mukibacsi

    Tévedsz! Csak az ostoba ember engedi meg magának azt a luxust, hogy nem tájékozódik minden oldalról, mert hajlamos lesz beszűkülni és tévútra viszi a saját imádott propagandája. Ezért nézz M1-et és N1-et 444, 888, Alfahír, Magyaridők..stb… MINDENT! És akkor talán elmondhatod, hogy kicsit tájékozottabb vagy.

    • Tüske Zsófia

     maga épp, amint tájékozódik…. juhhé. hiányzik a szabad nép félóra, mi?

     • Mukibacsi

      Mondjuk ezt az átlátszóponthu-t nem tartom nagyon mérvadónak – ez ratyibb, mint a Tibi atya

     • Tüske Zsófia

      mégis itt b.ssza a rezet….

     • Mukibacsi

      Kitekintés…. semmi egyéb. Gondoltam ez itt most VALAMI, de inkább semmi.

    • Sebaj, Tóbiás!

     M1,888, Origo,TV2, ECHO TV sajnálattal nem fér bele abba a világba, mely számomra a hírszolgáltatást jelenti.

   • Kalocsai József

    Így van. Normális csak ezt nyitja meg, mert ez a HVG. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth Ja, hogy ez a sajátjuk ? S még ezután is koppan ? Pedig a sajátjuk. Jobb ha semmit nem nyit meg. =D

 • Gyorgy

  Érdekes, hogy összement a Kossuth tér. A HVG korábbi becslésében még közel 130 000 négyzetméteres volt és közel 500 000 ember fért el rajta.

  http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

  • Thomas

   Kedves György! Az Ön által linkelt cikk 2006-ban írodott. Ha jól emlékszem 7 évvel később (2013-ban) építették át a Kossuth teret (a fenti cikk is ír erről). A régi és a mostani állapotot is láttam személyesen (napi szinten) és össze se lehet hasonlítani a terület nagyságát (2013 előtti/utáni). Nekem még a fenti, majd 60 ezer ember is soknak tűnik, nem hogy a több száz ezer. Nézzük el a Fidesznek: a matematika soha sem volt az erősségük. Emlékszünk még a Rákay Philip által hangoztatott 2 millió főre? Ahhoz képest már jobban becsülik meg a tömeget :)

   • Kalocsai József

    2006 óta úgy beépítették, hogy már nem is tér, hanem csak terecske. De írjad csak nyugodtan, vannak akik beveszik, s még bégetnek is neked, hogy fél millióról 60 ezerre csökkent a férőhelyek száma.

 • József Alapi

  BB
  SZÁNALMASAK VAGYTOK!!!!

 • Dani Tibor

  Pedig ha a Magyar Idők azt írja, hogy sok százezer, akkor az sok száz ezer!

  • trollolo3

   😀 😀 😀

  • Tüske Zsófia

   Gajdics már a nyíregyházi főiskolán lévő kisz-tagságot is húsz éven át vizionálta túl. persze ott rángatóznia még mindig jobb volt, mintha dolgozni kellett volna mennie a korosodó ifjúgárdistának.

  • Kalocsai József

   De a HVG szerint is több, mint félmillió.http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

 • Mukibacsi

  Nem a békemenet számlálgatása fogja adni április 8-án a tutit, hanem a szavazócédulák. Az ellenzéki rendezvényeken töredék ember volt. Gyurcsány gyakorlatilag azóta is csak a piába tudja belefojtani a hülyeségét, Vona beszéde nem volt semmilyen, az N1 TV(az meg egyébként mi?) gyakorlatilag kizárólag a színpadot mutatta végig, szemérmesen nem mertek megfordulni, mert kiderült volna, hogy tán 200 ember se volt rá kíváncsi. Nagyerekek! Nem kell itt matekozni, csak gondolkozni, hogy melyik párt tudja megszólítani a szavazóbázisát és melyiknek VAN szavazóbázisa. Aki meg kicsit is elgondolkodik a Hódmezővásárhelyi időközin, annak inkább azon kéne sakkoznia, hogy mi lehetett a célja annak, hogy hagyták nyerni a Márky-Zay gyereket. Na lesz itt pofára esés de nem kicsi! :)

  • trollolo3

   Elfelejted, hogy ezek az emberek nem önszántukból mentek a Kossuth térre, a közalkalmazotttakat a fidesz kirúgással fenyegette, ha nem mennek el Pestre vonulni, és rengeteg lengyelt is idehozattak. Jó, ha 10 ezer ember kiment erre a rendezvényre önként. A fidesz összeomlott, menekülnek a patkányok.

   • Mukibacsi

    Fehér ember nem felejt. Ezt csak az ellenzéki média által megvezetett emberkék nyalják be, hogy fizetett emberek voltak a felvonuláson. Számokkal lehet bűvészkedni, de a március 15-16-án leállt és elhallgatott a teljes ellenzéki média és a liberális Facebookon is rohadt nagy csend volt. Megdöbbenés. Ettől nem kell nagyobb lakmuszpapír, hogy bizony, bizony…. és amikor kicsit kezdtek föleszmélni az emberkék, akkor sem igen tudták a nyögéstől erősebben artikulálni a Békemenet sikerét Ez a lényeg. Ebben van a velő.

    • trollolo3

     A cikkben fehéren feketén le van vezetve, hogy hazudott újra a kormánysajtó, ez nem bűvészkedés, hanem a tények és az értelem szeretete, ahogy azt a Felvilágosodás óta használjuk. Elég volt a fideszes kamuból és tömjénfüstből, végre egy felület, ami Spinozaként tartja a magyarok elé a lámpást!

     60 ezer ember? Hát az nem olyan sok, főleg, hogy állami pénzen buszoztattátok az embereket Lengyelországtól Romániáig, Budapestre.

     • Tüske Zsófia

      ennek a fajtának te tényekkel hiába jössz. hívő szegény.

     • Mukibacsi

      Inkább hiszek, mint behunyom a szemem és beledugom a homokba. De a matematika az egzakt dolog. :)

     • Tüske Zsófia

      vizet prédikál, közben bort nyakal és gyurcsányozik. schőn.

     • István Tiszai
     • Teresa Di Vicenzo

      Matematika!!! Mukibácsi, ne nevettesen! Magának egy egyszerű szorzást nem sikerült abszolválnia.

     • Kalocsai József

      A ti fajtátoknak, akiknek a minimum 520 ezer az hatvanezer. Vakítsátok inkább egymást. Megérdemlitek. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

     • Bándy Anna

      Kikérem magamnak! Saját költségemen utaztam!!!!!!!!!!!! Senki nem
      kényszerített, senki egy fillért sem fizetett!! Az emberek 90%-a nem
      szervezett busszal érkezett, zászlókat, transzparenseket szintén saját
      költségen. Fogja fel úgy, hogy a szervezett buszokkal utazók, a mi
      adónkból, sok minden amivel pedig én nem értek egyet, és pedig az
      önökéből. A videón jól látható, milyen kevesen voltunk.
      https://www.youtube.com/watch?v=XPE-XstvEM8

    • Tüske Zsófia

     na, ne túlozzék…. fehér ember? velő tényleg van a békemenetben. a legaljasabb kádárista seggnyalók ott nyomták a molinót. a bérborz stefka elvtárs, bencsik elvtárs, a munkásőr, a szarosszájú bayer, aki a saját fajtájának legundorítóbb gyalázója, a kicsit túlexponált alcsúti szaroscsizmás…. csupa békebeli káder…. mögöttük az erdélyiekkel, akiknek hiányzott már a tapstéren nyomulás és a Conducatornak tiszteletet adó éljenzés. kis ország vagyunk, csőcselékünk csak egy van.

     • Mukibacsi

      Milyen kádáristáról beszélsz? Gyurcsány ugyanolyan KISZ-titkár volt, mint bármelyik, na hagyd a süketelést. Senki nincs, aki ne abból az időből indult volna. Még Vona is szopta az a tejet, de mindegy. Számolgass inkább.

     • Tüske Zsófia

      és? ő legalább nem váltott többször köpönyeget. mint ahogy a munkásőr egyenruhát csinos világoskék zsinórosra cserélő önjelölt bencsik vitéz. és a bérborz sem a kisztitkár kategória. hogy a szochazás őskomcsi kövér elvtársat, aki mostanában chestochovai zarándoklaton a Fekete Madonna előtt vezekel a lengyel testvérekkel már szendén hallgassuk is el…. tuggyuk ugyan, a mi komenyistánk jó komenyista, és a belülről bomlasztás történelmi tény még a vamzereknél is, de azért ezekért ENNYIRE lelkesedni nem comme il faut… ha csak valaki nem az ávóban nyomta valaha és emiatt ismeri a dörgést.

     • Mukibacsi

      Mármint Gyurcsány nem váltott köpönyeget? Bocs, de nevetek….. Szétverte az mszp-t, megalakította a dk-t, most megint csinálja a fesztivált és már újra az mszp-összefogásra játszik. Molnár pedig az ő embere. Azért nyírták ki Mesterházyt, Tóbiást is, mert ők nyíltan tagadták Gyurcsányt. De most majd újra összenő, ami összetartozik Gyurcsány-Molnár-mszp. Tényleg nagyon nem vagytok képben na.

     • perverznyúl

      Oké! Legyen igazad! Nem kádáristák, hanem III/III-as , III/II-es volt ügynökök, tartó tisztek.
      Szita Károly, a NO1 G…! Stumpf István, Tasnádi László……S még Pintér olajozót nem is említettem.Vagy ki ne hagyjuk Boros Pétert, Scnitt Palit, Semjén Zsóti Rénfővadász.

     • Tüske Zsófia

      népünk színe-virága ők.

     • Mukibacsi

      Nem is értem hogy a francba sikerült a FIDESZnek 2x is 2/3-dal választást nyerni? Talán azért, mert valamit rohadtul rosszul csináltak…… ha netán most is nyernek, akkor meg már tényleg teljesen elleszek képedve :)

     • perverznyúl

      Maradjunk csak egyenlőre a kádáristáknál! Bocs! Ügynököknél, tartó tiszteknél.Tudod! Janibátyád rendszerét ezek xarháziak tartották hatalmon. S most? Újra előjöttek a férgek. Xar idők jönnek rájuk! Hidd el!

     • István Tiszai

      Maguk miatt nyer a bolsi Orbán választást és a az orbáni új választási rendszer miatt.
      Elég 30-35% választó a 2/3-hoz.
      Maguk követik ezt a rabló tógert tűzön vízen át.

     • Kalocsai József

      Téged meg majd a bantunéger migráns fog követni ha nem a fityisz nyer, s majd jól ánuszon rak.

     • Tibi Pokrócz

      Azok akiket a fidesz be csempészet vagy azok akiket pénzért beengedtek?

     • István Tiszai

      Inkább ők mint a rabló, naplopó fideszesek!
      Agyatokra ment a migránsozás.
      Szánalmas, rablás pártoló orbánista vagy mint a többi.
      Menj inkább melóni,ne a nép adójából élőskdjél rajtunk,.

     • Kalocsai József

      Bizony, csak az az egy, ahova te is tartozol.

     • Tibi Pokrócz
    • István Tiszai

     Maga hazudik.
     2012-ig fidesz párttag voltam.
     TUDOM.
     Igen is állami dolgozóknak JAVASOLT kimenni orbáni demonstrációkra!!!
     Kb. úgy megy ez mint a kádár-érában a május 1. felvonulás, aki nem megy ki, lehet abból RETORZIÓ.

     • Kalocsai József

      Igen. …és csak orvosi igazolással lehetett távolmaradni, amit a fityisz irodában lehetett lepecsételtetni. =D

   • Kalocsai József
   • Bándy Anna

    Kikérem magamnak! Saját költségemen utaztam!!!!!!!!!!!! Senki nem
    kényszerített, senki egy fillért sem fizetett!! Az emberek 90%-a nem
    szervezett busszal érkezett, zászlókat, transzparenseket szintén saját
    költségen. Fogja fel úgy, hogy a szervezett buszokkal utazók, a mi
    adónkból, sok minden amivel pedig én nem értek egyet, és pedig az
    önökéből.

    https://www.youtube.com/watch?v=XPE-XstvEM8

  • Tüske Zsófia

   honnan tudja, hogy az ellenzéki rendezvényeken töredék ember volt, ha a békemenetet preferálta? és azt, hogy gyurcsány piás? magából indul ki talán?
   nem kellene inkább a saját térfelén – mondjuk – az EP képviselője, deutsch tamás és orbán barátja, habony kokainfogyasztásával foglalkozni? el is hiszem, hogy zavarja a matek, a fideszesek többsége olyan, mint Fridolin, a pimasz borz anyja. Kettőig tud számolni, ami annál több, az már csak sok. ezért nem veri ki a magafajtában a biztosítékot a disznószerelő rablásai és az egységnyi hülye debreceni polgi besült pénzmosási kísérlete. az ilyen szemében nálunk az uborkatolvaj bűnöző, a milliárdokat rabló maffiózó ügyes. a keresztény értékrend nagyobb dícséretére.

   • Mukibacsi

    Onnan, hogy van internetem és utólag megnéztem valamennyi tudósítást. Lejjebb írtam valahol, hogy minden oldalról tájékozódni kell ahhoz, hogy valamelyest képben legyen ebben a nyomorult világban az ember. Nagyon tetszettek mellesleg a hasonlatai, kár, hogy indulati tényezőként szőtte bele és nem objektivitás-vezérelten. Csókolom kezeit.

    • Tüske Zsófia

     abszolút indulatmentesen írtam azt, amit, de örvendek, hogy tetszett. a tájékozódási forrásaival kis gond van. 888? az a nyuggerrugdosó kokós dezinformációs portálja. de ha maga az ifjúgárdista gajdicsottótól, vagy a prostisrácoktól, az őskomcsi bérborztól akar tájékozódni, hát…. én szóltam, ha ilyeneket követ, előbb-utóbb körbeforog, oszt már csak azt kell mondania, ninó-ninó és mehet a csuti szobatársának.

     • Mukibacsi

      Na! örülök, hogy olvassa ezeket is! Így kell! Minden oldalról tájékozódni és mindent elosztani kettővel és meglesz valahol az igazság is középen .

     • Tüske Zsófia

      olvassa az, akinek két anyja van. egy komcsi és egy mindentelhisz.

     • Mukibacsi

      Nem azt mondtam, hogy HINNI kell, hanem azt, hogy olvasni és értelmezni. De úgy látom, hogy felesleges, mert a fenti 3 mondatban is megakadt az értelmezéssel. Kezét csókolom!

     • Teresa Di Vicenzo

      Jajaj. Mukibácsi ne tessen szorozni meg osztani, mert az magának nagyon nem megy.

     • Kalocsai József

      Érdekes. A ti médiátok 520 ezret ír ? Neki sem hisztek ? Mert akkor ezek szerint még saját magatoknak sem. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

     • alehet

      Ha elolvasnád, látnád hogy abba a régi cikkbe bele volt számolva a térre csatlakozó 5 utca, ami jelen esetben nem áll fenn, ráadásul más most a tér felépítése, és nem is volt tele maga a tér sem.

     • Bándy Anna

      Ott voltam, saját szememmel láttam, tele volt!

      https://www.youtube.com/watch?v=XPE-XstvEM8

     • Tüske Zsófia

      nekem- nekünk(?) és még kicsodának? nincs médiánk. Engem nem érdekel, hogy hányan voltak a béketüntetésen, az már inkább, ki mindenki, aki nem Magyarországról jött ide. Ahogy az még inkább, hány hamisított ajánlólistát fogadott el a választási bizottság, jelentős számú halott aláírásával tetézve.
      Én nem vagyok mindentelhisz nagymama, aki hittel csüngene bármilyen formáción. A fidesz ordas hazugságait még az első kormányzásuk idején észleltem. És ez mára csak fokozódott.

    • István Tiszai

     Maguk miért a nép adójából menetelnek?
     Nincs pénzük?
     Lefizetett menetelők?
     Vidékieket, erdélyieket. lengyeleket INGYEN hozta a fidesz és nem pártkasszájából fizette, hanem a büdzséből, fel Budapestre.
     Maga ezt miért fogadja el?
     Erkölcse van egyátalán a fidesz szavazónak?

     • Bándy Anna

      Kikérem magamnak! Saját költségemen utaztam!!!!!!!!!!!! Senki nem kényszerített, senki egy fillért sem fizetett!! Az emberek 90%-a nem szervezett busszal érkezett, zászlókat, transzparenseket szintén saját költségen. Fogja fel úgy, hogy a szervezett buszokkal utazók, a mi adónkból, sok minden amivel pedig én nem értek egyet, és pedig az önökéből.

      https://www.youtube.com/watch?v=XPE-XstvEM8

     • István Tiszai

      Maga hazudik. Tele volt a környék Puskás Akadémai autubuszokkal Toborozták vidéken a facebook-on ingyen budapesti útra.

  • David

   Egyik pár sem szállíttatott közpénzből (igen, a Te meg az Én adóforintjaimból) ezreket a saját rendezvényére. Ha akkora lenne a támogatottság, a Fidesznek sem kellett volna ehhez folyamodnia. Lesz bizony pofára esés áprilisban, csak nem olyan, mint amire te gondolsz.

   • Kalocsai József

    Nehogy borogatni kelljen az arcotokat a pofára esés után. =D

    • David

     Látom könnyen tanul a vezírtől. Ha már nincs semmi ésszerü érv, jön a fenyegetés.

     • Tibor Kőhalmi

      Hát igen bajok vannak, nem kévés az úriembernél.:)

     • Kalocsai József

      Látom, a te szellemi képességeid sem haladják meg a pártfogoltadét.

     • Kalocsai József

      Mi abban a fenyegetés, ha visszájára fordítottam a felettem általad leírt pofára esést ? Te sem kapsz agyrákot, mert a rákos szövetek éhen halnának a fejedben.

     • David

      Hatalmas poént biggyesztettél a végére. Egyedül sikerült összehoznod, vagy volt aki segített?

  • aser

   Már kinyomtatták a sokmillió Fideszesre szavazó céduláját is?

   • Csaba Bárány

    Fiúk!!! Itt egy másik fizetett Fideszes hozzászóló!! Úgy mint ahogyan az Álmos Éber a hozzászólások elején. Szinte bűzlik. :(

   • Kalocsai József

    Dehogy nyomtatták. Még csak a lüke ellenzék sárga céduláinak nyomtatásánál tartanak. =D

 • Gábor Molnár

  A Kabát Peti sem számolhatta volna jobban…..

 • Mukibacsi

  Margit híd teljes hossza: 607m – TÉNY, Amikor a menet már elérte a Pesti hídfőt, még több, mint kétszer annyian el sem indultak. Egy sorban kb 70-85 ember fér el és tömöttek voltak a sorok. Jó minőségű fotókon lehet látni és számolható is. 2 embert számolj 1m2-re (tehát kevesebbet, mint amit az itteni matematikus a cikkben!) Alul becsléssel is tehát 2000m(menet hossza) x 2 (ember/m2) x 75(sorban lévők száma) Ez összesen 300000, azaz HÁROMSZÁZEZER ember! És ez nem tartalmazza azt a tömeget, amelyik nem Budáról indult, hanem becsatlakozott a pesti oldalon. Na ezen lehet variálni, hogy ez hány fő volt. De a “több százezer” semmiképp nem kérdőjelezhető meg szerintem. Na további kellemes matekozást! :)

  • trollolo3

   Szerintem egyébként 600.000 voltak, alulbecsülöd az orbánista tábort :(

  • Tamás Toth

   ne annullálj minimum 10 000 000 alsó hangon

  • aser

   10 millió magyar,5 millió erdélyi,10 millió lengyel=25 millióan voltak,oszt jó napot!

   • Kalocsai József

    Kár, hogy te nem mentél el, mert akkor 6-tal többen lettek volna.

  • Fodor Attila

   Mukibácsi… ha számolgatni tetszik legalább tessék érteni kicsit a matekot, mert amit számolni teszett – ne tessék megsértődni – az teljesen rossz. Lentebb leírom a helyeset az ön verziójában is azért, de kezdjük az elején. Ha 1 sorban 70 ember férne el, az mennyi is lenne 25 méter szélességet felosztva?… kb. 35 cm… ennyi helyen elfér széltében egy ember? Nem, én legalábbis nem, lehet Ön igen bár engedje meg, hogy azt mondjam szerintem Ön sem, de még egy gyerek sem. Soronként max 35-el volna értelme számolni, de egyszerűbb az amit a cíkíró ír a m2-re leosztott mennyiség. A legnagyobb jóindulattal egy mozgó tömeg egy 60x60cm-es raszterben tud közlekedni és akkor az full tömött esernyők, hátizsákok nélkül (egy esernyő kb 80cm átmérőjű). Ez a reális helyigeénye egy álló szoros tömegnek, nem hogy egy mozgónak, ahol nem megyek a másik hátában, hogy ne rugdossam a sarkát. És ezzel a 60×60-as raszterrel jön ki az a 2,5ember/m2 (ezt már nem kell felszorozni az 1 sorban állókkal csak a m2-el. Ha 2.000 méter hosszú lett volna a sor tetszik tudni annak hol lett volna vége? A Bem térnél, de ez nem így volt, tessék a mellékelt képet megnézni, remélem nagy felbontásban lesz látható (a drive-os linken biztos ott lesz, ha a képet közben törlik) (amúgy 2.000m hosszan x 25m szélességgel az 50.000m2 x 2,5 ember/m2 az akkor is csak 120ezer ember lenne és az tömött álló sor, egy átlagos szék ülőfelülete mondjuk 50x50cm ehhez tessék viszonyatani hogy én 60×60-al számolok most, szerintem belátható hogy az egy nagyon sűrűn sétáló tömeg lenne), a képen látszik, hogy már a Fekete sas utcát elhagyta a vége, mikor az eleje a kép bal alsó sarkánál van ott a molinó csücske még épp látszik a “AZ felirat kezdete. De ne felejtsük el, hogy a hídnak a teljes szélessége a 25 méter, nem a használható aszfalt+járda felület… tehát a két szélén a korlát plusz mindkét oldalon a korlát a járda és az úttest között még akkor nincs leszámolva, ráadásul az északi járdát nem is használták ki teljesen az emberek, ez szintén látszik a fotón. Szóval a margithíd 607m-erén mozgó tömeg max 30-ezer ember mert én 60×80-as helyigénnyel számolnék egy embernek a séta miatt, ami még mindig jóindulatú egy mozgó tömegre, ez a képről szintén látszik hogy van ahol lazább van ahol sűrűbb a tömeg (senki nem totyogott a másik háta mögött szorosan, vagy lépett egyszerre katonássan a másikkal, hogy ne rúgjon a sarkába az előtte haladónak). Mindez tiszta placcon lenne ennyi egyenletes sűrűségű tömeggel, pedig a menet vége nem olyan tömött mint az eleje … szóval szerintem ez a 30.000 ember volt kb a Margit hídi menetben összesen a Fekete sas utcáig, de legyen 40.000! A pesten becsatlakozott tömeg nem hinném hogy volt 20.000 ember (az egy Groupama aréna teltházas létszáma majdnem kb. szóval azért az eléggé érezhető lett volna ha ott egy 20ezres tömeg ácsorog, konkrétan elakadt volna a békemenet) 60 ezres becsélés nagyon is jó indulatú. Ez tiszta matekkal kiszámolható. És ezen nem kell megsértődni, a kormány túloz, mert ez a dolga, ugyan ez volt az Internet adónál ellenzéki oldalon, ott is 100-ezres tömeget is emlegettek, a kormánypárt meg 10ezret, az igazság a 2 között szerintem olyan 20-30 max 40ezer körörül lehetett. Szerintem a reális szám maximum összesen egy 40-ezer ember és ne feledjük hogy az egy hatalmas tömeg 2 Groupama aréna teltházas mennyisége ha visszonyítjuk a képeket hogy egy telt házas groupama arénát kiterelnék a Kossuth térre… Ugye! Máris érezhető, hogy az azért szépen elfoglalná a Teret, nem hogy 2 ilyen tömeg (ez ebből a szempontból nézve is érezhetően reálisabb szám)… szóval azért legyünk reálisak, 5 Arénányi ember (100e) nem volt ott, ezt egyik kép sem támasztja alá, nem hogy 10 arénányi (200e) vagy 15 arénányi amit Ön tetszik itt mondani (300e)… akkor nagyon kicsi lenne az az Groupama aréna! :) Egyébként az aréna felső sora simán van olyan hosszú mint a margit híd, az alsó sora is van vagy 400m és ott egy oszlopban 33-34 szék van azt hiszem tehát kb megfelel a margit hídon egy sorban elférő emberekkel kb, persze vannak lépcsők meg vízszintes közlekedő részek, de az egy rendezett szoros raszter, szóval egyáltalán nem irreális, hogy a groupama aréna nézőtere azért elég jól megtöltené a margit hidat.

   Békemenet:
   https://i0.wp.com/nemzeti.net//contents/imagestore/e/e01/e0171781f3133ddff73890aa5fd247067989cd1d.jpg

   Groupama belülről
   https://ulloi129.hu/wp-content/uploads/2014/08/PANO_20140810_185438.jpg

   Békemenet drive-on:
   https://drive.google.com/open?id=17a_Zc8DrAdPiJqUZtZTjWgJRSUAru9lR

  • Teresa Di Vicenzo

   Az ugye nem gond, hogy hibásan számolsz?

   • Kalocsai József

    Pataki apád üdvözöl. De ha a saját médiátokat elolvasod (HVG), akkor más eredményt kapsz. Ti becsapjátok saját magatokat is ? http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

    • Teresa Di Vicenzo

     Nem a hvg alapján számoltam, hanem Mukibácsi logikája szerint, az általa megsaccolt menethosszal, szorzójával.
     Egyszerű matek, de neked nyilván ez is valami brüsszeli ármány.
     És olyan roppant szemfüles vagy, hogy egy 2006-os cikket hozol példának?

     • Kalocsai József

      Te tényleg ilyen zseni vagy ? 2006-ban még 520 ezren fértek el, de azóta a tér és környéke úgy összement a mosásban, hogy mostmár csak 20 ezren ? …és ezt neked be lehet adni ? Fogadd sajnálatom.

     • Teresa Di Vicenzo

      A számok téged nagyon megzavarnak.

     • Teresa Di Vicenzo

      Reklamálj a hvg-nél.
      Én arra hívtam fel a figyelmet, hogy Mukibácsi Margit-hídi számításai rosszak, és a saját logikája mentén milyen reális számok jönnek ki. Ez elemi matek, nem érzelmi saccolás, mint nálad. Ha ez sem tetszik, az iskolában reklamálj, hogy nem elég fideszbarát a matematika.
      Kár hogy nemcsak a számokkal, de a szövegértelmezéssel is gondjaid vannak, de ezt a problémádat sem tudom megoldani.

     • Kalocsai József

      Kénytelen voltam 2006.-os példát felhozni, mert azt a HVG, vagyis a ti médiátok számolta ki. Ha annak sem hisztek, akkor ezek szerint saját magatoknak se, csak lökitek a kamu cikkeket, okosabbak akartok lenni a józanul gondolkodóknál, áltatjátok magatokat is a dezinformációk alapján, s terjesztitek is. A brüsszeli ármány ti magatok vagytok, akik azt sem tudjátok, hogy nektek, magatoknak mi lenne a jó.

     • Teresa Di Vicenzo

      Reklamálj a hvg-nél.
      Én arra hívtam fel a figyelmet, hogy a TE BÉKEMENETELŐS ELVTÁRSAD számításai rosszak, és a saját logikája mentén, a SAJÁT SZÁMAI alapján milyen HELYES eredmény jön ki (ha nem csak találomra szoroz össze össze nem illő számokat). Ez elemi matek, mégha neked már ez is magas (tudod: szorzás, osztás), nem érzelmi saccolás, mint nálad. Ha ez sem tetszik, reklamálj Sziszinél, hogy nem elég fideszbarát a matematika. Ő majd segít. Lehet, beírják az alaptörvénybe is, hogy 2×2=12.
      Kár hogy nemcsak a számokkal, de a szövegértelmezéssel is gondjaid vannak, de ezt a problémádat sem tudom megoldani.
      Nekem meg aztán édesmindegy, hogy 20-an vagy 20 trilliárdan voltatok kinn. Ilyen funkcionális analfabétából egy is nagyon sok. Szóval megintcsak ne nekem vergődj.

     • Teresa Di Vicenzo

      Reklamálj a hvg-nél.
      Én arra hívtam fel a figyelmet, hogy a TE BÉKEMENETELŐS ELVTÁRSAD számításai rosszak, és a saját logikája mentén, a SAJÁT SZÁMAI alapján milyen HELYES eredmény jön ki (ha nem csak találomra szoroz össze össze nem illő számokat). Ez elemi matek, mégha neked már ez is magas (tudod: szorzás, osztás), nem érzelmi saccolás, mint nálad. Ha ez sem tetszik, reklamálj Sziszinél, hogy nem elég fideszbarát a matematika. Ő majd segít. Lehet, beírják az alaptörvénybe is, hogy 2×2=12.
      Kár hogy nemcsak a számokkal, de a szövegértelmezéssel is gondjaid vannak, de ezt a problémádat sem tudom megoldani.
      Nekem meg aztán édesmindegy, hogy 20-an vagy 20 trilliárdan voltatok kinn. Ilyen funkcionális analfabétából egy is nagyon sok. Szóval megintcsak ne nekem vergődj.

     • Teresa Di Vicenzo

      Nem kénytelen voltál, hanem csak simán benézted. Funkcionális analfabétákkal megesik.
      Meg hát olyan is van ám, hogy 2006-ban többen mennek el, mint 2018-ban, még ha ezt képtelenség is egy fideszes agycsökevénnyel felfogni.

  • Adamik János

   Ahülyéket a matek nem zavarja.

  • Kalocsai József

   Ezt már korábban megírta a HVG, ami az ő médiájuk. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

 • Tamer Link

  Valahol várható volt ez! Gyakorlatilag ha jó alaposan megszámolják, akkor csak néhányan lézengtek a téren! Ahogy a költő írta: “Sekély e kéj”. Mi most ott voltunk és mivel novemberben volt szerencsém látni egy telt házas Wembley meccs előtt és után a tömeget, ezért ez itt csak egy önvigasztalós számolgatás! Sok sikert hozzá, amennyiben ez kell a lélekemeléshez!

  • trollolo3

   Tamer Link, a Barcelona stadionjába férnek el 100 ezren, nézzed meg szépen – soha nem volt háromszor-ötször ennyi ember ott az Orbán beszéden, gondolkozzál már, fidesztroll. https://uploads.disquscdn.com/images/cb88b389ee8f16dacca5d9435cd688b8198ab68bdddd08740843a8034b34aa46.png

   • Tamer Link

    Mit nem értesz? Orbán nem a Barcelonával játszott a Camp Nou-ban!
    Ui.: Ott voltál a Békemenetben és láttad a tömeget? Ha igen, akkor nem állítanál ilyeneket, ha nem akkor értelmetlen amit mondasz!

    • Kalocsai József

     Ő csak Barcelonában volt, a Kossuth teret nem ismeri. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

    • Kalocsai József

     Honnan tudná ezt a troll ? “”Tömeget” meg még csak akkor látott, amikor a kétfarkú kutyák meneteltek. Arról hitte ő azt, hogy az tömeg.

    • Tibi Pokrócz

     Én láttam a tömeget. Ez nem igaz hisz nem is volt tömeg! Kádár temetésén többen voltak. Nézd meg videón. Viktornak is meg kellene halnia ha tömeget akartok! Boldog tömeg!

     • Tamer Link

      Nem láttalak pedig a fehér botodat és a vakvezető kutyádat biztosan észrevettem volna!

     • Tibi Pokrócz

      Ha a hajad kiszedted volna a szemedből vagy legalább megmostad volna láttál volna! Jó a migráns képed! Ez te vagy?

     • Tamer Link

      Csepergős esős idő lévén, sapka viselése ajánlott volt! Nem láttad? Fehér bottal nehéz is!

  • Kalocsai József
   • Teresa Di Vicenzo

    Ide is leírom, hogy egy funkcionális analfabéta vagy.
    Az általad belinkelt cikket képtelen vagy értelmezni.
    A hvg nem valós tömeget becsül meg, hanem a Kossuth-téren és a környező utcákon összegyűjthető, LEHETSÉGES, maximális embertömeget.
    Ezzel szemben – figyelsz? – a fenti cikkben a 2018. március 15-én valójában összegyűlt tömeget becsülik meg az általuk lefedett terület alapján. Mindenki hozott volna magával még egy embert, akkor többen lettetek volna. Ez most így sikerült.

    • Tibi Pokrócz

     Hiába, mert szegény nem érti!

 • Álmos Éber

  Néhány évvel ezelőtt az Operaház elé szervezett tüntetésükön az úgynevezett baloldaliak, saját sajtójuk szerint, legalább százezren voltak. Leírták, hogy az Oktogon és az Opera között ennyi éhező, sovány szimpatizánsuk fért el. Bem apó szobra és a Parlament között jóval nagyobb a távolság, amit megtöltött a valószínűleg elhízott Fidesz-tábor, mert őket csak 50-60 ezerre saccolta a “független” média. Magyarbarát lengyelek is voltak, talán kicsivel többen, mint az antidemokratikus ellenzék luxemburgi, andorrai vagy Maldív-szigeteki frontharcosai. De bizakodjatok április 8-ban, mi is azt tesszük!😊

  • Henry Case

   Mit szeretnél? Jobban áll a cerka, ha 300-nak hazudod a 60-at? Jobban dagad a honfiúi kebel, hogy többen örülnek annak, hogy Orbán áll a tökükön? Már nem elég, ha a valóságot mondanátok fennhangon az összes, közpénzen etetett médiában? Mindenképpen hazudni kell? Nagyobbat, többet, sokat, mert különben megremeg a láb és elkopik a rendszer? Szánalmas.

   • Álmos Éber

    A cerkára és Orbán tökére gondolom, nem kell reagálnom. A választásnak egyetlen tétje a rám, ránk erőszakolt bevándorlás, illetve annak megakadályozása. Én elutasítom egy idegen kultúra rámtelepedését, arra szavazok, aki ezt megakadályozza, függetlenül attól, hogy 300 vagy 42 ezren voltak a hídon.

    • Zoli

     Elég szomorú, ha beveszed ezt a maszlagot.

     • Csaba Bárány

      Nem látjátok fiúk!!! Ez az Álmos Éber csak egy Fidesz által fizetett hozzászóló!!!
      Kattincsatok rá! :) Az egész ilyen tele van velük. Engem letiltottak, és megfenyegettek nemrégen. Miután lelepleztem egyiket. Itt küldök egypárat. :( https://uploads.disquscdn.com/images/5c951b5f96def4485f63a4feb31bd7ac54b9ef33dc36ec2a5ca38d1a21e95141.jpg

     • Kalocsai József

      Bizony, már milliárdos a gyerek, olyan jól dotálja őt a fityisz. =D Nem kell irigykedni, csúnya szokás. De nagyobb szopás lenne rátok nézve is a kormányváltás. Sikongatnátok utána, mint a fürdős kurvák. Ti kezdenétek elsőnek támadni az “új-régi” kormányt.

     • Kalocsai József

      Ti meg majd mást fogtok bevenni, ha mégis igaza van. De az nagyon keserves lesz nektek. (sajnos nekünk is)

    • Teresa Di Vicenzo

     Arra a 20000-re gondolsz, akinek a kötvényhozamát te fizeted vissza? Ritka okos lehetsz.

     • Kalocsai József

      Nem csak én, te is. De visszafizetted már a gyurcsótány által felvett, s szőrén szálán eltűnt IMF hitelt is, aminek a te adód is, meg a magánnyugdíjalap is a kárát látta.

     • Teresa Di Vicenzo

      Ebben is tévedsz.

     • Tibi Pokrócz

      A magánnyugdíj megtakarításokat a fidesz elvette okoska!

     • Kalocsai József

      Elvette ? Ha ilyen nagytudású vagy, akkor fogalmaznod is kéne tudni. Ki vette el ? A gyurcsótányotok zsebében landolt, aki felvette az IMF hitelt, s az szőrén-szálán elpárolgott, majd a fityisz a magánnyugdíjalap megtakarított összegéből, meg a nép adójából azt visszafizette, okoska. De ha még ezt sem tudtad, akkor inkább tájékozódni kellett volna, mielőtt az általad bevett dezinformációkat hangoztatod.

     • Tibi Pokrócz

      Te nagyon buta! A cigány vezéretek vette el. Látszik,hogy neked nem volt! Azon sem csodálkoznék ha munkád sem lenne ezért nincs nyugdíj megtakarításod! A ország adóssága soha nem volt ilyen magas te nagy tudású! Most az Oroszoktól akar több száz milliárd kölcsönt felvenni! Ez olyan baromság mint a kamu rezsicsökkentés! Persze az ilyen nagy tudású emberek elhiszik!

    • Gaaze

     A kommented fogalmazása alapján egy értelmes, iskolázott ember vagy. Teljesen komolyan gondolod azt, amit leírtál? Valós problémának tartod ezt a betelepítést?

     • dabolczi52

      Hát nagyon hülyének kell lennie annak aki a betelepítés problémáját megkérdőjelezi!

     • Kalocsai József

      Ennek ellenére azért vannak ilyenek. Nem tudom hol élnek, tán a mesevilágban, s ki sem nőnek belőle.

     • Tibi Pokrócz

      Ezért telepített be jo pár migránst cigány vezéretek :)

    • Pál Gálik

     Szerintem a “f@sszopó” kultúrát nem feltétlenül kell megvédeni.
     Pláne, hogy maga Orbán ismerte be ország világ és a tv nyilvánossága előtt, hogy évek óta hazudozik a menekültekről milliárdokért, hogy félelemben tartsa a lakossságot.

     • Kalocsai József

      Nem téveszted te össze a gyurcsótánnyal ? Öszöddel ? Vagy amnéziában szenvedsz és vizionálsz ?

     • Pál Gálik

      Én szenvedek amnéziában? 😀 😀 😀
      Öcsény nem volt olyan régen. Akkor találta azt mondani az aranytorkú vezér, hogy nem is csodálkozik az őcsényiek hozzáállásán, mert már annyit hazudoztak nekik a migránsokról….és melyik is az a párt, amelyik pénzt nem sajnálva évek óta uszít és szítja a gyűlöletet ellenük?
      Pár hónap múlva már azt is le fogják tagadni a rajongók, hogy leszámolással fenyegetőzött, miként azt a vallomását is elfelejtették, hogy összesen annyi baja volt a Kádár rendszerrel, hogy nem ő ült Kádár székében, mert egyébként a diktatúra nagyon is megfelelt neki.

      Az internet nem felejt. A youtube-n még mindíg meg tudod keresni 😀

     • Teresa Di Vicenzo

      Te még itt tartasz? Felakadt a lemez?

    • Kalocsay Imre

     Ez a baj bekajáljátok az Fidesz propagandát ! A migráns kérdést pajzsként maguk elé tolva a háttérben gátlástalanul elvégzik a piszkos az országot és lakóit tönkretevő ügyleteiket ! Ez a választások igazi tétje ,hogy folytatódik-e tovább ez.

     • Kalocsai József

      Nehogy azt hidd, hogy irigylem a vezetékneved végéről az y-t, de a gondolkodásmódodat se.

     • Kalocsay Imre

      Hát én sem a te gondolkodásod ha csak az orrod hegyéig látsz a narancsködben!

    • Henry Case

     Akkor mi az összefüggés aközött, hogy nem szeretnél idegen kultúrát – az amúgy egyáltalán nem homogén, más kultúrák jellegzetességeit magába olvasztó, a török hódoltság idején szinte teljesen kiirtott, majd utána németekkel és szlovákokkal feltöltött – “magyar” néppel keveredni és aközött, hogy 300-nak hazudod a 60-at, amit itt képviselsz?

    • Tibi Pokrócz

     Na akkor nem a fideszre szavazol gondolom? letelepedési kötvényes migráns vagy a fidesz által be csempészet migránsok miatt gondolom.

    • Teresa Di Vicenzo

     Milyen idegen kultúra telepedett rád?

    • Mihály Nagy

     😀 😀 😀

   • Kalocsai József

    Te lehetsz szánalmas. Mit ír a HVG, az általatok oly nagyra becsült médiátok ? Ezek szerint ő is átver benneteket. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

    • Henry Case

     Hogy jön ez ide?

    • Teresa Di Vicenzo

     Neked ezt olyan nagyon nem sikerült értelmezned, hogy én sírok helyetted.
     Ez a hvg-s cikk, amit nagyon benéztél, mert 2006-os, csak azt taglalja, hogy hány ember férHET el egyáltalán a téren és a környező utcákon, a legnagyobb, 4 fő/m2 sűrűségben, azaz maximális kihasználtsággal.
     Azóta a teret eleve átépítették. Másrészt m2-ként 4 ember reálisan túl sok, kevesen szererik, ha idegenek a nyakukba lihegnek órákig, ezért a 3,5x-es szorzó reálisabb (amivel a fenti cikk számol). De nyilván te szereted az akol melegét, és tiltakozni fogsz emiatt a botrányosan alacsony szórzószám miatt. Úgyhogy ezért nem kell külön reklamálj.

  • Teresa Di Vicenzo

   Izraelből már a kutya sem jött?

  • Kalocsai József
  • Tibi Pokrócz

   Ne felejtsük el a letelepedési kötvényes migránsokat és a fidesz által be csempészet migránsokról sem!

 • Farkas-Káló György

  Teljesen mindegy mennyien voltak!! Kár ,hogy erre pazarolták az idejüket és nem a hősöket ünnepelték!! Bár a számukra I.Don Vitya is hős! A számháború majd április 8.-án eldől. Reméljük, hogy annyian szavaznak a fideszre ahányan a birkameneten voltak!!!!

 • agador

  Mindig ez van. Így jött ki 2002-ben is a kétmillió, ami igen jót tett Philip zsebének.

  • rebur

   Szerintük kétmillió után akkorát buktak, akkor a szerintük kétszázezeret követően mekkorát fognak?…??

 • István Tiszai

  CEU tüntetés hasonló nagyságú volt, ott 70.000-80.000 tippeltek.
  Itt is ez a reális szám.

  • Kalocsai József
   • trollolo3

    A fotókat látod, hogy a mostani Békemeneten részt vevpk a tér harmadát terítették csak be??

   • budai

    Akárhányszor linkeled be a 2002-es “kétmilliós” képet, azzal épp azt bizonyítod, hogy az akkor kb. 500ezerre tehető létszámnál milyen sokkal kevesebben voltatok most. Neked is annyi eszed lehet, mint KósaLalinak, aki akkor árulja el magát legjobban, amikor meg akarja magyarázni.

    • Bándy Anna

     Ott voltam láttam a saját szememmel. https://www.youtube.com/watch?v=XPE-XstvEM8

     • budai

      Ezt láttad a saját szemeddel? Ez a fideszes média propagandavideója. Több pontról felvett, összevágott (akár többször ugyanazokat, az útvonal különböző pontjain mutató) videó, ráadásul azzal a hülye címmel, hogy minden eddiginél többen… Ilyen marhaságot még a Sötét Szilárd sem mert állítani.
      Vajon miért nincs egyetlen olyan kép sem, ahol a beszéd alatt ÁLLÓ tömeg látható? A Kossuth téren készült felvételeken 6-7 perc környékén látható, hogy a tér közepe annyira üres, hogy folyamatosan tudnak jönni az emberek befelé.

 • trollolo3

  Ez egy óriási pofáraesés a Fidesznek, mindent a Békemenetre tettek fel, hogy visszvegyék a kezdeményezést, erre kiderül, hogy egy jókora átverés az egész, gyakorlatilag az ellenzéki ügyek mentén hasonló, ha nem nagyobb tömegek gyűltek össze tavaly is, a CEU mellett.

 • lzscartman

  5 millijójan vótak.

  • dabolczi52

   Nyugtatgassátok csak magatokat – mi akkor is a Fideszre szavazunk

   • Lucilla

    Szíved joga. Tedd azt, ha neked jó diktatúrában élni.

   • zsíroskenyér

    Sokan lesztek, de nem elegen 😀 Szopni fogtok! Orbán megy a börtönbe

 • istvanka

  Reménytelen a “nemzetes szél ellen ” élni normális életet!

  • Kalocsai József

   Bizony, bizony, az csak a normálisaknak lehetséges.

 • Pal Attka

  Arról már nem is beszélve, hogy “sikeresebb” felvételeket is betoltak a régi szép birkamenetekről. Aki nem vak, láthatta :)

 • http://konc.kinja.com/ Klinkerhoffen

  Ugyanezt megcsinálnád a kétfarkú kutyákok rendelkezésre álló képanyagaiból is!? :)
  Annyi adalékot szolgáltatnék a számolgatáshoz, hogy a kutyákok a Blahára érve lehettek a legtöbben. Az Astoria felé menet, az esőben sokan lekoccoltak, és az Erzsébet térre a tömeg eredeti méretéről 60-70%-ra zsugorodott.

  A Fidesz-média kétezer főre saccolt minket, miközben a körúton szerintem karcoltuk a 8-10 ezer főt.

 • Tekvando Felsőházy

  A “milyen százezrek” gumicsontot bedobva, itt a nagyszerű alkalom, és lehetőség, hogy végre kiéljétek a Fidesz frusztrációtokat!

 • Endre Hídvégi

  Bőtös Botond te tényleg ennyire hülye vagy?

  • Kalocsai József

   Dehogy. Te csak a töredékét látod a hülyeségének.

 • BObama Hungary

  Egyetlen pártnak sem vagyok az elkötelezettje és nem is érdekelnek.
  Tényszerűen viszont megállapítható, hogy számháborúktól függetlenül jelentős számú kormányt támogató honfitársunk vonult fel. Tetszik vagy nem, ez történt. Nem keresem az magyarázatokat mert értelmetlenség lenne, de az nem állja meg a helyét, hogy elvakult vezérelv vezette volna őket.
  Tudomásul kell venni, hogy a Fidesz támogatottsága nagy és ezt a szidalmazások – mellébeszélések – kitalációk – féligazságok – igazságok – tények nem befolyásolják.
  Ha egyszer az ellenzéki oldal hívására hasonló tömegek jelennek meg a tereken, akkor talán történhetnek változások, ez a feladat vár a változtatást ígérgető pártokra.

  • Mihály Nagy

   A Lengyelek mióta is “honfitársaink”?
   (Az Erdélyieket nem merem megkérdezni …)

   • BObama Hungary

    Nem hiszem, hogy néhány lengyel turista, néhány száz erdélyi jelentősen hozzájárult a tömeg méretéhez.

    • Mihály Nagy

     “Lengyel turista”, “néhány száz erdélyi” … – Hááát igazán (de őszintén!!!) megnevettettél. 😀 😀 😀

     • Kalocsai József

      8.-a után nem lesz ilyen nevetős kedved. =D

     • Tibor Kőhalmi

      Mert mi lesz 8-a után??

     • Kalocsai József

      Ezt sem tudod ? 9.-e.

     • Mihály Nagy

      Én bízom benne, hogy neked nem. :)
      (Gondolom Hódmezővásárhely után sem tudtál őszintén nevetni? …)

     • Ferenc Wolford

      Matek megy?

     • Mihály Nagy

      Köszönöm kérdésed: Igen
      (Talán jobban is mint neked. /Olykor igyekszem tanítani is …/)

     • Bándy Anna

      Kedves Mihály Nagy, pont ahogy mondja, 90%-ban határon innen magyarok voltunk, saját költségemen utaztam, nem kényszerített senki.

      https://www.youtube.com/watch?v=XPE-XstvEM8

     • Mihály Nagy

      Kedves Bándy Anna! Én egy percig se vitattam, hogy voltak olyanok is mint ön.(Én is saját költségen utaztam a diákok mellett kiállni …)
      És azt tudja kedves Anna, hogy a “Béke(!)menetüket” szervező Bájer Zsolt “lepatkányozta” a másképp gondolkodókat? (Azon apropóból, hogy ezt megelőzően, – a “Béke(!)meneten” – a regnáló miniszterelnök(!) megfenyegette a másképp gondolkodókat?)
      Ezt nevezik önök “Béke(!)menet”-nek ??? … :( :( :(
      Ilyen erkölcstelen, tolvaj banda mellett áll ön ki … – Sőt még büszkén vallja is, hogy fizetett és érte … :( :( :(

     • Kalocsai József

      Vegyünk 200 ezer embert alapnak. Csak azt kívánom neked, hogy amennyivel kevesebb volt, annyi dollár teremjen a zsebedben, viszont amennyivel többen voltak, annyi dollár adósságod keletkezzen. Ha egy ilyen kívánság valóra válhatna, életed végéig nem másznál ki az adósságból. http://hvg.hu/itthon/20061006kossuth

     • Mihály Nagy

      Ha figyeltél (?), én számokról egyáltalán nem beszéltem …
      Tőlem akár 200 ezren is lehettek …
      (Úgy hogy ne kezd számolni a dollárjaidat … – meg az enyéimeket se …)
      De azt mondtam, megkérdőjeleztem, hogy a résztvevők egy része milyen machinációkkal jutott oda … /közpénzből … :( /

   • Ferenc Wolford

    1848 óta… bunkókám!

    • Mihály Nagy

     Kedvedért megnéztem az értelmező szótárt.
     A “honfitárs” jelentése: “Azonos országból származó személy.”
     Akkor hogy is van ez? Ki is a bunkókám?
     (Vagy 1848-ban Magyarország egyesült Lengyelországgal? – És azóta is egy ország vagyunk? – És mit szólnak ehhez a Szlovákok?)
     Szóval: Mielőtt “bunkókám”-ozol előtte nézz magadba, netán tájékozódj!
     /De nehogy azt hidd, hogy haragszom. Te csak hoztad az elvakult fideszesek színvonalát … :( /

  • Ildikó Kristófné Kovács

   Ott a pont!

  • zsíroskenyér

   Igen, sok tízezer ember, ahogy a cikk is segít összeszámolni, nagyjából hatvanezren lehettek. Mint ahogy láthattad a sok száz-ezer buszt a rakaprton, ami felcipelte őket.

   • tollas

    A cikk a tömeg nagyságának letagadásában segíti azokat, akik azt hiszik nyerhetnek április 8-án.

  • Sasszem

   Nem ér, a kurmánypárton kívül senkinem nincs lehetősége ingyen utaztatni az embereket

  • Lajos Incze

   baromság. a cikk pusztán azzal foglalkozik, amivel foglalkozik. mennyien lehettek ott, és mennyit állít a propaganda. hogy te már ennyitől is telekakálod a védőfóliádat, az a te dolgod.

   • BObama Hungary

    Én is csak azzal foglalkozom, hogy a számolgatásnak semmi értelme. Kakálni pedig Te szoktál, hiszen már ettől is fosol, ha valaki leírja, hogy szedjetek össze hasonló mennyiséget.

 • dabolczi52

  Engedd meg hogy a saját szememnek higgyek!!

 • Imre

  Ingyé út Pestre….

 • Pista bá’

  Hát persze. 😀 60 ezer. 2.5 kilométer hosszan, 40 méter szélesen 60 ezer ember menetelt a már eleve megtelt Kossuth térre. 😀 Maradjunk a 200-250 ezerben.

  • Kalocsai József
   • zsíroskenyér

    A cikkben lkátható fotók alapján láthatod, hogy a tér közepe telt csak meg. A fenti fotón ez látható. A Kossuth es Ráküczi szobrok felé már nem állt senki.

    • tollas

     Én a Rákóczi szobortól délre álltam, több ezer emberrel együtt. Egy idő után még azokra a zöld területekre rá kellet engedni az embereket, ahová előtte nem akarták, de túl sokan voltak.
     Az itteni komcsi agitátorok vágyai szerint biztos. Az a helyzet, hogy egyre kevesebben vagytok.
     De végül is ez egy nagygyűlés volt, nem számháború. Utóbbiban lehet, hogy jobbak vagytok, főleg ha az 1848 és 1956 számok kilövéséről van szó.

     • Teresa Di Vicenzo

      A fidesz egyébként is gyűlöl mindent, ami fű, fa, virág. Úgyhogy csak szivességet tettetek, hogy letapostátok.
      Komcsi agitátor? Az nem a Bencsik? Ő nem veletek csápolt a téren?

   • Panka Misinszki

    Ez a fotó tuti nem a mostani Békemeneten készült, !! A fotó felett a linken látható is, hogy 2006. 10. 06.-án készült!! De más árulkodó jel is van a fotón, hogy ez nem a mostani menet volt!

    • budai

     A cikk 2006-ban íródott – a másnapi nagygyűlés előtt! Akkor mikor készülhetett a kép? 😉

   • budai

    Te tényleg olyan hülye vagy, hogy ideraksz egy 2002-ben készült képet?! Akkor nem csodálkozom, hogy fideszes vagy.

   • Lajos Incze

    az máskor készült, azóta átépítették. azt kéne most bemutatnod, hogy acikkben bekeretezett helynek csaknem a tízszeres áll most rendelkezésre, és megmutatnod, hogy hol.

  • David

   Nem mintha bármi múlna ezen. Elég nagy szégyen, ha már ezt a kétes mennyiségű embertömeget is oda kell vinni, nem maguktól mennek.

   • Ildikó Kristófné Kovács

    Eddig még senkinek nem sikerült ekkora “kétes mennyiségű embert” megmozgatni! Egyébként nem kellett vinni, magunktól mentünk!

    • David

     Kedves Ildikó!

     Valószínü volt, aki valóban önszántából ment. Az azonban bosszant, hogy közpénzből vitték szervezetten, akár külföldröl is a résztvevők egy részét. Mindezt csak azért, hogy a Fidesz “erőt fitogtasson”, majd március 15-e alkalmából megfenyegesse mindazokat, akik más értékrendet vallanak, mint önök. Abban igazat adok, hogy senki sem mozgatott meg ekkora tömeget (közpénzből sem), bár eddig nem is nagyon volt hasonló próbalkozás.

     • Andras Pinter

      Te mennyi embert ismersz akit “odavittek”? Honnan veszitek hogy akár egy ember is odament akarata nélkül ?Miért nem lehet ,hogy valaki elmegy és támogat valamit amiben hisz.Ez ugyanúgy jogában áll mint a neten keresztül valótlanságokat állítani. Vasárnaponként elmegyek a templomba is. Oda is visznek??? Oda is erőszakkal ,félelemből megyek? Nem! Azért járok oda ,mert hiszek benne .-Ezt pedig hadjátok meg nekem.

     • David

      Szíve joga mindenkinek oda menni, ahová akar. Csak nem az én pénzemen.

     • Andras Pinter

      Te pénzeden?? ??????Akkor én most lógok neked ??

     • David

      Nalátod. Viktor apád kölcsön adott a nevemben. És sok más adófizető nevében.

     • Andras Pinter

      Ok. Te nyertél. Csak az a gáz hogy tömegközlekedéssel mentem (megvettem a jegyet bizisten) Megittam pár sört is ,sőt még kajáltunk is utána Úgyhogy jó sokkal jövök nektek adófizetőknek. Igérem megadom .Részemről ennyi. TE nyertél .

     • Bándy Anna

      Saját pénzemen utaztam!!!!!!!!!!!!!!!!! Kikérem magamnak!!!!!!!!!!!!!!!!!
      A
      résztvevők 90%-a nem szervezet busszal utazott, próbálja úgy felfogni,
      hogy a szervezett busszal utazók, a mi adónkból jöttek, sok minden más
      amivel én nem értek egyet, pedig az önök adójából. https://www.youtube.com/watch?v=XPE-XstvEM8

     • David

      Kedves Anna! Ne próbálja elhitetni velem, hogy a jelenlévők 10%-a utazott Budapesten kívülről, illetve külföldről. Ugyanis az ország bármely pontjáról ingyenesen lehetett eljutni a békemenetre. Hihetetlen mennyiségű pénz folyik el ( lsd.: kvóta népszavazás), feleslegesen. Milliárdokat költ a kormány mindenféle látszatintézkedésre, népszavazásra, mindeközben ezreket engedtek be a letelepedési kötvénnyel. Természetesen a profitot itt is lenyúlták, majd ezt is fizethetjük vissza kamatostul. Amig önök a békemeneten hallgatták a “csakafideszvédimegazországot” monológot, addig Brüsszelben ismételten ennek az ellenkezőjét támogatta a kormánypárt. Szemfényvesztés az egész látszatkormányzás, ilyen maffia még sosem irányította az országot mint most.

     • David

      Légyegében teljesen mindegy mennyien voltak és ki pénzén, mert három hét múlva végetér a rémálom. Végre fellélegezhet az ország lakossága.

     • Teresa Di Vicenzo

      Ez ugye csak tipp? A 90%.

     • Imre Hegedűs

      Kezdjük ott hogy honnan veszi a 90%-ot, – másrészt azt nyilván nem vonom kétségbe hogy volt, aki meggyőződésből volt ott. De engedje meg hogy az állampénzen folytatott pártpropagandával ne értsek egyet. Pártfüggetlenül.

     • Bándy Anna

      Saját pénzemen utaztam!!!!!!!!!!!!!!!!! Kikérem magamnak!!!!!!!!!!!!!!!!!
      A résztvevők 90%-a nem szervezet busszal utazott, próbálja úgy felfogni, hogy a szervezett busszal utazók, a mi adónkból jöttek, sok minden más amivel én nem értek egyet, pedig az önök adójából.

     • Imre Hegedűs

      Hozzátéve ehhez hogy külföldieknek – legalább a lengyeleknek – nálunk nincsen szavazati joga…

     • Szili Zoltán

      Mivel mindent közpénzből lopnak el-könnyen,hisz nem az övék-miért pont ez lenne a kivétel.
      Könnyű verni a másik faszával..

    • trollolo3

     A CEU melletti menetben 80 ezren vonultak fel, többen voltak, mint a maguk lengyelekkel és románokkal felturbózott Békemenetén.

    • Imre Hegedűs

     Ismét: attól hogy ön magától ment – voltak ott bőven ingyen odaszállított, részben külföldről érkezett vendégek is.

  • zsíroskenyér

   Lehet ilyet állítani, de tudnod kéne bizonyítani is. Ha igeazad lenne, a Fidesz.hu tele lenne ilyen fotókkal, de sajnos nem találunk ilyet. KI van mosva az agyad, de egy pillanatra gondolj arra, lehet azért nem találsz ilyen fotókat, mert tudták vágyálmad lefotózni :)

  • Gábor Werli

   Maradjál…

  • Lajos Incze

   az útvonaltervező szerint a bem tér – jászai mari tér távolság 1.5 km, és a 40 méters szélesség is jócskán eltúlzott, nem láttuk, hogy a híd oldalárok lógnának alá a bayerzombik, szóval maradjon a hivatalos 25 m. tehát a te 200-250 ezred úgy viszonylik a valóságos számhoz, ahogy egy nerközbesz ár a piacihoz.

 • Greengo

  A kommunizmusban is hatalmas tömegeket mozgattak állami pénzen. És láthatjuk mivé lett. Ez a rendszer is a lejtőn van már. Kár számolgatni olyan dolgokat, aminek nincs racionális értelme. A békemenetet a kormány “megnyerte” a hozadéka ismeretlen, a költségét az adófizetők kipengetik. A választás azonban már egy kicsit más lesz, hogy azt megnyeri-e a fidesz, arra nem vennék mérget.

  • zsíroskenyér

   Már miért “nyerte meg” a Békement? Több százezer emberről beszéltek, kiderült, hogy a tavalyi CEU-n többen voltak, mint most a Kossuth téren. Aminek a fele külföldi, ráadásul.

   Orbánék elvesztették már az utcát is, bétüntetőkkel és megfélemlített emberekkel nem nagy kunszt megtölteni a Kossuth ter negyedet.

   • Greengo

    A megnyerte idézőjelben van – higgyék azt, hogy megnyerték – és az előtte lévő mondatban írtam, hogy racionális értelmet nem nyer az egész békemenet.

   • Bándy Anna
    • trollolo3

     Ez egy összevágott anyag.

   • Bándy Anna

    Nem vagyok megfélemlítve, kikérem magamnak, saját költségen utaztam, nem kényszerített senki.

    • Futrinka

     És mit értél el vele?

    • Imre Hegedűs

     Ez nem jelenti azt hogy nem voltak ott megfélemlített emberek is. Azt pedig más forrásokból tudjuk hogy külföldi állampolgárok ingyen és bérmentve voltak ott. Nem is kevesen.

 • Károly Fábián

  A helyzet az, hogy nem korrekt a Parlament elötti tömegre vonatkozó becslés. A pirossal megjelölt terület csak egy kis része annak, amelyet a tömeg elfoglalt. A valóságban a tömeg hosszan elhúzódott az Alkotmány utcában a Bajcsy – Zs. út felé. Viszont a Kossuth térről a kép friss, a sarokba a Ŕákóczi szobor mögött már épül a sarokház….

  • trollolo3

   Csak a következő képig kell legörgetned, és máris láthatod, hogy mi alapján számoltáki ki (Google Maps). Érdemes a cikket elolvasnod, ha már kommentelsz :)

 • tollas

  Sajnos eléggé hazugra sikeredett a cikk. Én például a II. Rákóczi Ferenc szobortól délre álltam, több ezer emberrel együtt, valamint a Nagy Imre szobor körül is még sokan voltak. Tehát nem jó az ábra.

  • http://kormanyvaltas.hu Ronald Jim Tromf

   A lényeg benne van. Nem voltak annyian, mint ahogy a k. média beharangozta. Még a fele sem. A többi sajnos nm számít. Most 70 ezer, vagy 80 ezer? Nagy része külföldi? De nem 200 ezer. És ennyi.

 • Clemens Prinz

  Ezt így a @pusztastranger már vasárnap kiszámolta.

 • http://kormanyvaltas.hu Ronald Jim Tromf

  A lényeg benne van. Nem voltak annyian, mint ahogy a k. média beharangozta.

 • Visnyei László

  Sokan voltak,de remélem nem elegen!